fbpx
garderoba capsula

Am invitat-o pe Andreea Leţa, fashion editor A List Magazine, să-şi expună viziunea creativă asupra colecţiei noastre în ediţie de sărbătoare, Party Edit

 

Gardeoba Capsulă – între Monica Bellucci, Jamila şi mai vedem noi care Marilyn

de Andreea Leța

„Bună ziua, dragii mei, eu sunt Monica Bellucii, bine ați venit în bucătăria mea!”. Nu asta a spus vocea de la telefon, care mă anunța despre proiectul Garderoba Capsulă, dar eu tot m-am bucurat tare mult că se mai întâmplă ceva frumos în 2020. Și pentru că mi s-a cerut o abordare personală a unui oufit compus din trei piese ale colecției Party Edit, am luat-o chiar foarte personal. Deci să petrecem!

 Nu știu ce ați făcut voi acasă cu timpul vostru anul ăsta, însă eu m-am distrat cu foarte multe gânduri, am învățat să gătesc cu Jamila, am văzut multe filme și am ajuns la o întrebare foarte serioasă: „Oare cum arată o zi din viața Monicăi Bellucci, cu Monica Bellucci la cratiță?”

Redactor de modă fiind totuși, m-am axat pe cum s-ar putea îmbrăca femeia asta în bucătărie. Ce haine trebuie să aibă astfel încât să fie și comode, și sexy, că deh, e Monica Bellucci, să fie, eventual, potrivite și pentru o apariție-fulger la Cannes?

Și când credeam că am găsit răspunsul, mi-am amintit că, la un moment dat, am râs foarte tare la o chestie de pe net, care spunea că „Marilyn” e în fiecare femeie, dar că depinde de individă dacă „Monroe” sau „Manson”. Și cred că, de abia acum, pot răspunde complex la întrebare. Chiar dacă pare complicat, este, de fapt, o rețetă cu trei ingrediente de bază.

Ai nevoie de câteva piese vestimentare în liniile cărora găsești tot ce trebuie pentru a te inspira să le pui în tot felul de situații. În viziunea mea, cam asta ar fi definiția unei garderobe capsulă: o colecție de câteva piese, pe care, combinându-le, poți să le plimbi prin mai toate registrele. Ele nu sunt tocmai basic, dar nici flamboaiante, ci au acel je ne sais quoi pe care eu l-am găsit la body-ul din catifea, extrem de feminin și de empowering, care pune în evidență unul dintre cele mai senzuale detalii ale corpului.

garderoba capsula

Cum, în general, într-o colecție capsulă, piesele se completează perfect, am considerat că, pentru forma corpului meu, pantalonii evazați cu talie înaltă reprezintă perechea ideală a body-ului din catifea. Și ca să mă conformez momentului anului, am adăugat și cardiganul cu revere din satin, care mi se pare că vine la pachet și cu un iz de mister.

Pentru că în fiecare femeie, cum spuneam, există Marilyn, cred că accesoriile spun destul de clar pentru ce variantă am optat eu. Dar, la fel de bine, îmi imaginez cele trei piese purtate într-un look încărcat de diamante. Trebuie doar să înlocuiești bocancii cu o pereche de stiletto.garderoba capsula

Ține, deci, de accesorii, de makeup, de context, de imaginație și de cantitatea de zahăr consumată până în momentul în care îți compui ținuta. Asta pentru că fiecare gospodină are secretele ei și, chiar dacă îți dă rețeta, depinde de tine să mai pui ceva pe ici, pe colo, ca să îi dai acel gust unic. Serios acum, ce poate fi mai original decât Monica Bellucci pe post de Jamila, cu accente Marilyn Manson, din trei piese ale Garderobei Capsulă?

Foto: arhiva personală

Andreea poartă body fără mâneci (aici), pantalonii evazaţi (aici) şi cardiganul satinat (aici)

Share:

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

TOP

X